a omlouvám se, ale nikde jsem to nenašel. Jsem už zoufalej. Koupili jsme si dům, kde je elektrokotel a také Dakon DOR F20. Původní majitelé v něm zatopili 3x, aby zjistili jestli to funguje. Nastěhovali jsme se a teprve se učím první zimu topit v Dakonu. Nicméně, popíši Vám topící stereo.
Ráno je kotel na 40°;zatopím, chytne bez problémů. Dám papír, třísky, větší třísky, polínko a na to uhlí. rozhoří se na 60 během 0,5hod. Na termostatu mám nasteveno 75°.
Na to dám uhlí, ořech 1 asi tak dvě lopatky a nechám pootevřené dvířka, aby se roztopilo. Klapku zavírám při 50-60°. odtah do kouřovodu mám zcela otevřený. No, stačí, abych nešel 0,75hod ke kotli a mám vyhasnuto. Každých 0,5 musím ke kotli a přikládat dvě lopatky uhlí. a to je jen tak tak, že tam je žhavé. Kotel je ve sklepě. Mám samotíž, expanzka je na půdě.Je plná do 1/2. Když se rozhoří na 65-70 zavírám dvířka a nechávám to na řetízku, aby si sám reguloval. ter vzduch mám uzavřený, nebo mírně pootevřený, podle brvy plamenu. Roura od kotle je totálně žhavá. Stačí kapnout vodu a okamžitě se vaří. Při 70° mi kotel bublá,takže se mi spustí čerpadlo, které je ochranou proti přehřátí a zavřu komínovou klapku tu na tý rouře. kotel mi poklesne na nějakých 55 a znova se roztápí. pořád dokola. někdy i 3x za den zatopím